Ο Σουρεαλισμός στην Υπηρεσία του Τουρισμού

Χτες πήγαμε μια βόλτα στο Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας (το παλιό Άνω Νευροκόπι) και μετά από μια μικρή περιπλάνηση στους έρημους Κυριακάτικους δρόμους καταλήξαμε σε ένα ξενοδοχείο με καταπληκτική κουζίνα. Βέβαια δεν τα κατάφερναν και πολύ καλά στις γλώσσες, αφού η προσπάθειά τους για δίγλωσσο μενού (στα βουλγαρικά και στα ελληνικά) έδωσε τραγελαφικά αποτελέσματα (κάτι σαν ανθρώπινο Systran). Αυτό όμως που με αποτέλειωσε ήταν το διαφημιστικό τους φυλλάδιο που ήταν τρίγλωσσο (βουλγαρικά, αγγλικά, ελληνικά)! Θαυμάστε (παραθέτω μόνο το αγγλικό και το ελληνικό κείμενο):

private bathroom with toilet = ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ποίηση σας λέω!)

safari jeep tours = ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΠΑΚΙ (η Κένυα των Βαλκανίων)

hiking in South Pirin mountains and East Rodope mountains = ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΙΡΙΝ ΚΑΙ ΔΥΣΙΚΕΣ ΡΟΔΟΠΕΣ (τύφλα να έχει το Άμστερνταμ -αλήθεια αυτό είναι Βόρεια ή Νόσια;)

bicycle tours = ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ (προχωρημένα πράγματα -όχι όπως στην Ελλάδα που οι έρμοι οι φοιτητές ξεποδαριάζονται περπατώντας)

In the winter season our Hotel offers sleeping with breakfast and all day ticket for ski-tracks in the towns of Bansko and Falacro-Greece, which are situated 44 km from the hotel = ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΜΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΙΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΥΝ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΣΚΙ ΠΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 44 ΧΜ. ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΙΚΝΙΚ ΕΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΕΟΥΣ ΚΑΤΩΚΗΜΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: ΛΕΣΤΕΝ, ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣΑ, ΔΟΛΕΝ, ΔΕΛΤΣΕΒΟ, ΝΙΚΟΠΟΛΗΣΑΔ ΝΕΣΤΟΥΜ.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν κοροϊδεύω τους συντάκτες του φυλλαδίου -τόσο ξέραν, τόσο έγραψαν οι άνθρωποι. Απλά, τα κείμενα είναι απολαυστικά!

3 thoughts on “Ο Σουρεαλισμός στην Υπηρεσία του Τουρισμού

  1. Σκοπεύω να παω στο Γκότσε Ντέλτσεφ για ημερήσια εκδρομή ή Σαββατοκύριακο από την Καβάλα, όπου μένω. Θα μπορούσες να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες; (π.χ. ποιό ήταν το ξενοδοχείο με την καταπληκτική κουζίνα;) Ευχαριστώ

  2. Δυστυχώς, δε θυμάμαι καθόλου λεπτομέρειες -με πήγαν, βλέπεις, και δεν έχω πλέον και το φυλλάδιο που είχα πάρει… Αν ρωτήσετε όμως εκεί (θα βρείτε κόσμο να μιλάει ελληνικά, ιδίως ταξιτζήδες), θα βρείτε την άκρη! Καλά να περάσεις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s