Θα σας Επιμορφώσω!

Σήμερα παρουσιάστηκα στο Γυμνάσιο όπου θα εργαστώ (κατά πάσα πιθανότητα) φέτος. Στη συνεδρίαση του συλλόγου των καθηγητών ο διευθυντής μας ενημέρωσε ότι την Τετάρτη οι φιλόλογοι θα πρέπει να μεταβούμε στην Έδεσσα για να επιμορφωθούμε μια ολόκληρη ημέρα (6 διδακτικές ώρες) για τα νέα βιβλία που εισάγονται από φέτος στο Γυμνάσιο. Στο σχετικό έγγραφο που μας διένειμε ο τίτλος ήδη από την πρώτη λέξη βγάζει μάτια: «ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ» (πείτε με σχολαστικό, αλλά και μόνο τον ορθογραφικό έλεγχο του Word να είχε ενεργοποιήσει ο συντάκτης του κειμένου, θα είχε αποφύγει τέτοια λάθη σε επίσημο δημόσιο έγγραφο που αναφέρεται στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών). Πέρα όμως από την ανορθογραφία, αυτό που βγάζει μάτια είναι ότι το επίθετο είναι απόλυτα κυριολεκτικό… Κάτω από τον τίτλο αναφέρεται με κεφαλαία και το γεγονός ότι το πρόγραμμα διεξάγεται με συγχρηματοδότηση Ελληνικού Κράτους-Ευρωπαϊκής Ένωσης (25-75). Φυσικά, η Υπουργός μας ακόμα δεν έχει εξηγήσει πως αξιοποιήθηκαν τα 170 εκατομμύρια Ευρώ που προορίζονταν για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πάνω στα νέα βιβλία πέρσι και φέτος.

Η μεγάλη πλάκα όμως ήταν όταν ο διευθυντής μας διάβασε μια οδηγία του ΥΠΕΠΘ που ζητούσε να χορηγηθούν στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς τα νέα βιβλία με το αυτονόητο σκεπτικό ότι θα έπρεπε να τα έχουμε στα χέρια μας κατά την επιμόρφωση. Πού είναι το πρόβλημα, θα μου πείτε. Προσέξτε: στο σχολείο δεν έχει σταλεί ούτε ένα νέο βιβλίο και όταν ο διευθυντής πήρε τηλέφωνο στην αποθήκη που διανέμει τα βιβλία στα σχολεία του απάντησαν ότι δεν έχουν έρθει ακόμα νέα βιβλία! Δηλαδή, θα κληθούμε να διδάξουμε τα νέα βιβλία, που υποτίθεται ότι διαπνέονται και από ένα νέο πνεύμα, με μια 6ωρη συνολικά επιμόρφωση από συναδέλφους μας που έχουν επιμορφωθεί κι αυτοί σε ελάχιστο χρόνο χωρίς καν να έχουμε μπροστά μας τα αντικείμενα της επιμόρφωσής μας.

Κάτι μου λέει ότι την Τετάρτη θα έχω κι άλλα φαιδρά να διηγηθώ… Όπως βλέπετε δεν είναι μόνο τα δάση καμένα…

—————-
Now playing: Απόστολος Νικολαϊδης – Οι Παπατζήδες
via FoxyTunes

Advertisements

4 thoughts on “Θα σας Επιμορφώσω!

  1. Νομίζω ότι το τραγούδι του Νικολαϊδη που φαίνεται να παίζει, Οι Παπατζήδες, ταιριάζει πολύ στην περίσταση. Μόνο που πρέπει να αντικαταστήσουμε τον παπά με το βιβλίο :
    εδώ βιβλίο, εκεί βιβλίο, πού είναι το βιβλίο;;;;;;
    Αααα, όχι μόνο θα σας επιμορφώσουν, θα σας παραμορφώσουν!
    Kisses..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s