ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

[Το τι κάνει ο καθένας στην ερωτική του ζωή δεν αφορά κανέναν άλλο (στο βαθμό τουλάχιστον που δε βλάπτει κανέναν άλλο). Αυτό που πρέπει να μας αφορά όλους είναι κάθε διατήρηση των διακρίσεων με βάση την ερωτική προτίμηση του καθενός]
Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Αρκετοί απ’ αυτούς τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα «συμβόλαιο συμβίωσης» ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό «συμβόλαιο» μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. Many of them face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.
But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel’s back.
According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership «contract» EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere «contract» can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.
The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.
This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION

4 thoughts on “ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

 1. Ζούμε σε μια κοινωνία που βασίζεται στην οικογένεια, και ως τέτοια εννοούμε τον πυρήνα που αποτελείται από ανδρόγυνο ενωμένο με τα δεσμά του γάμου και τέκνα. Όσοι μπαίνουν σε αυτές τις προδιαγραφές ευνοούνται από το νόμο. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επιβραβεύονται κιόλας, με οικονομικές απαλλαγές π.χ.

  Τι συμβαίνει όμως όταν ένα ζευγάρι θεωρεί ανούσιο το θεσμό του γάμου διότι η αγάπη τους αρκεί για να τους κρατάει ενωμένους; Απλώς μένουν στο περιθώριο. Με άλλα λόγια, τιμωρούνται που δε μπαίνουν στο καλούπι του νόμου.

  Και αν το ζευγάρι αποτελείται από ομοφυλόφιλους; Τότε έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Γιατί και να θελήσουν κάποια στιγμή να μπουν στο σύστημά μας, δεν υπάρχει χώρος για αυτούς.

  Η κοινωνία μας, έχει γυρίσει την πλάτη σε μια πραγματικότητα που μέχρι πρόσφατα ήταν καταδικασμένη να κρύβεται. Ό,τι δεν καλουπώνεται θεωρείται ανώμαλο και παραμένει εκτός.

  Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα αποτελούσε την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στην κοινωνία μας, πράγμα που θεωρώ πλέον απαραίτητο.

  Καιρός είναι, πιστεύω, να δεχτούμε ότι εμείς έχουμε δημιουργήσει την κοινωνία, και ότι από μας πάλι θα προκύψουν οι αλλαγές. Συχνά οι παραδόσεις δε μας αφήνουν να βλέπουμε μπροστά.

  Φιλικά.
  Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.