Αλλαγή Τέρματος

[Πάνω σε μια ιδέα που μου έδωσε αυτό το κείμενο]

Όλοι οι άνθρωποι καθώς μεγαλώνουν αλλάζουν το “θέλω” τους κάθε τόσο διότι οι επιθυμίες στο ζωικό αυτό είδος δεν ωριμάζουν μαζί με το υπόλοιπο σώμα αλλά δημιουργούνται πάντοτε καινούργιες κάθε φορά. Το καινούργιο «θέλω» δημιουργείται κάτω από το υπάρχον και μόλις δημιουργηθεί,  οι άνθρωποι εκδύουν το παλιό τους «θέλω». Όταν λέμε ότι ένας άνθρωπος αλλάζει το «θέλω» του, στην πραγματικότητα αυτό που αλλάζει είναι η εξωτερική στοιβάδα επιθυμίας, η λεπτή μεμβράνη από όνειρα.

Η περιστασιακή αλλαγή του «θέλω» στους ανθρώπους, οφείλεται στην βιολογική του ανάπτυξη αλλά και σε άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με τις ψυχικές αλλαγές, την ηλικία, τον κύκλο αναπαραγωγής και την κατάσταση της υγείας του. Οι άνθρωποι που έχουν κάποιες πληγές εκδύουν συχνότερα το «θέλω» τους. Τα μωρά και οι νεαροί σε ηλικία άνθρωποι κάνουν αλλαγές του «θέλω» τους πολύ συχνότερα απ’ ό,τι οι ενήλικοι καθώς βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης. Μέχρι τα είκοσι χρόνια και αναλόγως του περιβάλλοντός τους, ένας άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει 12 με 15 εκδύσεις -όταν είναι δεδομένο πως τροφοδοτείται κανονικά με ερεθίσματα σε κάθε φάση της ζωής του. Αν ένα ςάνθρωπος καθώς αναπτύσσεται δεν λαμβάνει την κατάλληλη ποσότητα ερεθισμάτων και στα κατάλληλα διαστήματα θα πάσχει από χρόνια έλλειψη επιθυμιών.

Η αλλαγή του «θέλω» στους ανθρώπους σηματοδοτείται από 3 διαφορετικές φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, το καινούργιο «θέλω» δημιουργείται κάτω από το παλιό και ενδιάμεσα δημιουργείται μια λιπαντική περίοδος κατάθλιψης η οποία αποτρέπει το καινούργιο «θέλω» να κολλήσει με το παλιό και επίσης βοηθά σε μικρό βαθμό στην έκδυση του παλιού «θέλω». Η ύπαρξη αυτού του υγρού είναι που επιφέρει αλλαγή στο χρώμα του «θέλω» στους ανθρώπους και το χρώμα εμφανίζεται πιο θαμπό και ασπριδερό, ενώ τα μάτια έχουν συνήθως μια μελαγχολική απόχρωση. Στους περισσότερους ανθρώπους που κατοικούν σε πόλεις, όπως οι Urbanis Thessaloniciensis για παράδειγμα, η εξωτερική στοιβάδα του «θέλω» -το «θέλω» που εκδύεται δηλαδή- είναι πολύ λεπτότερη και τις περισσότερες φορές τα μη έμπειρα μάτια μπορεί να δυσκολευτούν να καταλάβουν πότε ο άνθρωπος ετοιμάζεται για αλλαγή.

Να επισημάνω σε αυτό το σημείο πως καθ’ όλη τη διαδικασία της έκδυσης του «θέλω», από τη στιγμή δηλαδή που θα δούμε πως ο άνθρωπος ετοιμάζεται για αλλαγή «θέλω», δεν θα πρέπει να τον πλησιάζουμε, ούτε και να του προσφέρουμε νέα ερεθίσματα. Η οποιαδήποτε επαφή μπορεί να καταστρέψει το καινούργιο «θέλω» που δημιουργείται από κάτω και το ίδιο γίνεται με τα ερεθίσματα, λόγω του ότι το μυαλό αποσυντονίζεται όταν έχουμε υπερβολική εισροή τους. Από την πρώτη φάση έκδυσης ο άνθρωπος αναζητά κάποιο σημείο με περισσότερη αγάπη η οποία θα κρατά μαλακό το εξωτερικό -το προς έκδυση «θέλω»- και θα βοηθήσει τον άνθρωπο να πραγματοποιήσει ευκολότερα την έκδυση.

Σε αυτή την πρώτη φάση δημιουργίας του καινούργιου «θέλω» κάτω από το υπάρχον και λόγω της ύπαρξης του λιπαντικού υγρού, οι άνθρωποι δεν βλέπουν καλά. Γι’ αυτό λοιπόν αυτή την περίοδο οι άνθρωποι και για να μην αισθάνονται εκτεθειμένοι καταφεύγουν σε κρυψώνες και παραμένουν ακίνητοι μέχρι τη στιγμή της έκδυσης. Μέσα στις κρυψώνες η σχετική αγάπη είναι υψηλότερη από τον περιβάλλοντα χώρο και επίσης οι άνθρωποι νοιώθουν περισσότερο ασφαλείς. Εξ’ αιτίας της περιορισμένης ενόρασης, οι άνθρωποι γίνονται συνήθως πιο επιθετικοί αυτή την περίοδο και εάν νοιώσουν κοντά τους την παρουσία κάποιου πλάσματος μπορεί να αρχίσουν να χτυπούν σπασμωδικά αριστερά-δεξιά με ειρωνικά σχόλια ή/και να συρίζουν σαρκασμούς για να προειδοποιήσουν πως δεν θέλουν να ενοχληθούν.

Στη δεύτερη φάση έκδυσης -προς το τέλος της όλης διαδικασίας- ο άνθρωπος αποκτά και πάλι τα κανονικά του χρώματα. Αυτό συμβαίνει διότι το καινούργιο «θέλω» έχει πλέον δημιουργηθεί από κάτω.

Στην τρίτη και τελευταία φάση και αφού έχει περάσει περίπου μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη φάση, ο άνθρωπος κάνει βόλτες στην πόλη και ψάχνει σκληρές επιφάνειες στις οποίες θα τρίψει το στόμα του για να σκίσει το παλιό «θέλω».

Στη συνέχεια θα τρίψει το κεφάλι του και ολόκληρο το σώμα και το «θέλω» θα διπλώνεται και καθώς ο άνθρωπος κινείται αυτό θα μαζεύεται προς την σκιά του. Οι άνθρωποι, σε αντίθεση με τις σαύρες, εκδύουν το «θέλω» τους ολόκληρο σε ένα κομμάτι.

Αμέσως μετά την 3η και τελευταία φάση κατά τη διαδικασία έκδυσης, οι άνθρωποι πεινάνε από τη νέα μεγάλη επιθυμία. Ταΐστε τους με την ανάλογη ποσότητα του κατάλληλου ερεθίσματος για το κάθε φύλο και την κάθε ηλικία.

Έπειτα από κάποια μεγάλη απογοήτευση, οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν και δεύτερη έκδυση «θέλω» σε προσπάθεια σύντομης επούλωσης της πληγής. Το θηλυκό τα καταφέρνει πολύ καλύτερα σε αυτό από το αρσενικό.

Εάν καθ’ όλη αυτή την περίοδο από την πρώτη φάση και μετά, ο άνθρωπος δεν είχε πρόσβαση σε σημεία με αυξημένη αγάπη ή το περιβάλλον ήταν πολύ εχθρικό, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην έκδυση του «θέλω» και κάποια κομμάτια από το προς έκδυση «θέλω» να μείνουν κολλημένα επάνω του, στην περιοχή του κεφαλιού, στα μάτια, στην καρδιά, ακόμη και σε άλλα σημεία του σώματος. Αυτά τα κομμάτια δεν πρέπει να μένουν πάνω του. Εάν πολλά τέτοια κομμάτια μένουν στον άνθρωπο και για μεγάλο διάστημα, τότε μπορεί να προκληθούν ψυχολογικά προβλήματα και εάν επί σειρά αλλαγών το «θέλω» έμεινε κολλημένο, τα προβλήματα αυτά θα είναι σοβαρότερα, οι στρώσεις εκδυμένου «θέλω» θα κολλήσουν με το καινούργιο «θέλω» και θα προκληθούν πληγές. Εάν το πρόβλημα παρατείνεται, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα για το άτομο. Πολλές φορές μου έχουν τηλεφωνήσει για βοήθεια άνθρωποι που ζούσαν σε υπερβολικά εχθρικό περιβάλλον. Δεν είχαν πραγματοποιήσει επιτυχημένη αλλαγή για πάνω από 4 με 5 φορές με αποτέλεσμα το «θέλω» να είχε μαζέψει, είχε ζαρώσει και είχε γίνει ένα με το καινούργιο με αποτέλεσμα να είναι άτομα γεμάτα φόβο, ανασφάλεια, συγκρουόμενες επιθυμίες κοκ.

Advertisements

One thought on “Αλλαγή Τέρματος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s