Βρίσκεις και Κάνεις;

Πριν μια ώρα μπήκα σε ένα μισογεμάτο λεωφορείο της γραμμής 51 του ΟΑΣΘ στο σταθμό του ΟΣΕ. Λίγο πριν ξεκινήσει, κι αφού ο οδηγός είχε ήδη κλείσει τις πόρτες, εμφανίζονται έξω από το λεωφορείο 5-6 παιδιά 14-15 χρονών, μάλλον τσιγγανάκια, αν κρίνω από τα χαρακτηριστικά τους, με αθλητικούς σάκους σαν να γύριζαν από κάποια προπόνηση. Ο οδηγός, σχετικά απρόθυμα, άνοιξε τις πόρτες και κάπου εκεί άρχισε το θέατρο του παραλόγου. Τα παιδιά δεν είχαν καλά-καλά καθίσει στις θέσεις τους και εκείνος άρχισε να τους ζητά επιτακτικά να κόψουν εισιτήριο, απειλώντας τους ότι στην επόμενη στάση θα τους κατεβάσει αν δεν το κάνουν. Ακόμη κι όταν κάποιοι από τους εφήβους πήγαν στο μηχάνημα για να κόψουν εισιτήριο, αυτός συνέχισε το βιολί του και μάλιστα ζητούσε να του πάνε το εισιτήριο που έκοψαν για να το δει.

Καθώς κάποια από τα παιδιά δεν έκοβαν εισιτήριο είτε επειδή δεν είχαν ψιλά είτε για δικούς τους λόγους, εξακολούθησε να τα απειλεί ότι θα τα κατεβάσει. Αυτό γινόταν για περίπου 4-5 στάσεις. Ε, δεν άντεξα. Του είπα να σταματήσει να κάνει παρατηρήσεις στους νεαρούς γιατί δεν είναι δουλειά του να ελέγχει ούτε τα εισιτήρια των επιβατών ούτε το ποιος έκοψε ή όχι εισιτήριο. Δουλειά του είναι να οδηγεί με ασφάλεια.

«Εμένα,» του λέω, «γιατί δε μου είπατε τίποτα που δε χτύπησα εισιτήριο;»

«Αν δε χτύπησες, να χτυπήσεις κι εσύ!»

«Έχω κάρτα,» του απαντώ, «αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.»

«Αν έχεις κάρτα, να τη δω,» μου αντιγύρισε ο αθεόφοβος!!!

Εννοείται ότι δεν του την έδειξα, και όταν του είπα ότι αυτό είναι δουλειά των ελεγκτών, άλλαξε τροπάριο, λέγοντάς μου ότι δε θέλει να δουλεύει τζάμπα ούτε να νιώθει ηλίθιος που κάποιοι δεν πληρώνουν. «Εσύ, που έχεις κάρτα, δεν νιώθεις κορόιδο που άλλοι δεν πληρώνουν;»  με ρώτησε, λες και εγώ ξέρω ποιοι πληρώνουν και ποιοι όχι.

Το πράγμα πήγε σε αυτό το μοτίβο μέχρι μια στάση πριν κατέβω. Τότε του το πέταξα:

«Αλλά έτσι είναι! Ας ήταν ξανθά τα παιδιά και δε θα έλεγες κουβέντα. Είναι μαυριδερά όμως και νόμιζες σε έπαιρνε να μιλήσεις.» Μετά από αυτό αυτός δεν είπε κουβέντα κι εγώ κατέβηκα.

Τυραννίσκε και ρατσιστάκο της κακιάς ώρας, μπορεί να μου χάλασες τη διάθεση απόψε, αλλά μάλλον θα το ξανασκεφτείς την επόμενη φορά που θα θέλεις να κάνεις τον τζάμπα μάγκα σε επιβάτες σου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s