Τολμώ!

Θέλω να εκφράσω με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μου για τη δραματική  κατάσταση του τόπου.  Η ισότητα και η ελευθερία των πολιτών, αναγκαίες σε μια σύγχρονη προηγμένη χώρα, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του λαού που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος τους, απειλούνται σήμερα ακόμη πιο σοβαρά.  Ως πολίτης νοιώθω την ανάγκη να μιλήσω, καθώς οι φωνές του καπιταλισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τα αίτια της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης.  

Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου που ήταν και είναι σε θέση εξουσίας και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για αυτό το χάλι: στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τους καλώ όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους, δηλαδή να παραιτηθούν. Τους ζητώ να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες για το κακό  που έφεραν στη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί εκ μέρους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εθνικών εργολάβων και των καναλαρχών η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή ως υπάλληλοι σε κάποια από τις εταιρείες των παραπάνω. Ο τόπος δε χρειάζεται άλλη ανεύθυνη ηγεσία που, δίνοντας γη και ύδωρ στους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα μας πουλήσει την καταστροφή για σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες όλου του λαού, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας και άμεσης δημοκρατίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην υποδούλωση της ελληνικής κοινωνίας  με οδηγό το δικό τους προσωπικό, ιδεολογικό ή κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας. Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε, αν ο λαός τολμήσει να κάνει το καθήκον του.  

Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, εμείς οι πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν πολιτικό, κανένα ΔΝΤ, καμία ΕΕ, καμία τράπεζα να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών.

Υπογράφει αγράμματα και άτεχνα

Αντώνης Γαζάκης

Advertisements

One thought on “Τολμώ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s