Ανασφαλήτης

Ήτανε δύο. Τους είδε πολλές φορές να κοιτάζουν με απάθεια τον κόσμο να μαζεύεται. Άλλες φορές του χαμογελούσαν δείχνοντας κάτι δόντια σάπια απ’ τα χαμόγελα σε ανωτέρους. Απ’ τα στήθια τους άκουσε ασύρματους να μουρμουρίζουν οδηγίες. Ο ένας ψηλός με κοτσίδα και σπυράκια μιας όψιμης εφηβείας και ο άλλος ένας κοντόχοντρος μουσάτος. Αυτό που του έκανε εντύπωση κάθε φορά που τους έπαιρνε χαμπάρι ήταν ότι έμοιαζαν να φοράνε μαύρα γυαλιά και λαδί λερωμένη καμπαρντίνα ακόμη κι όταν ήταν καλοκαιρινή νύχτα. Βέβαια, τους προσπερνούσε πάντα χωρίς δεύτερη ματιά -δεν ήταν από φόβο, αλλά για να τους δείξει πώς δεν τους φοβάται. Εξάλλου πάντα ήταν μπροστάρης στο κίνημα: πρώτος στις πορείες, στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις, στις καταλήψεις.

Εκείνο το βράδυ που έφυγε από τη συνέλευση στο γνωστό στέκι θέλησε να περπατήσει στα στενά του κέντρου που τόσο αγαπούσε -το έκανε συχνά. Έβρισκε, έλεγε, ηρεμία και νοσταλγία στις μυρωδιές των κλειστών μαγαζιών. Έτσι κι αυτή τη νύχτα τριγυρνούσε άσκοπα μέχρι που στρίβοντας σε μια γωνία έπεσε κυριολεκτικά επάνω τους. 

Τους κοίταξε, μουρμούρησε ένα μηχανικό «συγγνώμη» και θέλησε να αλλάξει πεζοδρόμιο. Δεν το έκανε αρκετά γρήγορα όμως γιατί πρόλαβε να δει τα πρόσωπά τους να φωτίζονται από ένα φως που το είχε δει μονάχα σε αυτά των συντρόφων του κάθε φορά που συναντιόνταν ξανά μετά από καιρό. 

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε πριν χάσει τα λογικά του -τον μάζεψαν την επόμενη μέρα γυμνό σε ένα πάρκο να επαναλαμβάνει «όχι, όχι» σαν χαλασμένο παιχνίδι- ήταν ένα χαρούμενο «Καλησπέρα συνάδελφε!» από εκείνους τους δύο, τον ψηλό με την κοτσίδα και τον κοντόχοντρο μουσάτο.

Advertisements

One thought on “Ανασφαλήτης

  1. Παράθεμα: Αρρυθμοί | Μεσα στη Νυχτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s