Ζηλεύουν τα πουλιά.

Κατεστάλη έγκαιρα νέα εξέγερση παράνομων μεταναστών στον Έβρο
Η άμεση επέμβαση μονάδων των ΜΑΤ στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών του Φυλακίου Έβρου αποδείχθηκε κρίσιμης σημασίας, προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση.

Οι κρατούμενοι στο συγκεκριμένο χώρο άρχισαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης να προκαλούν φθορές στους χώρους ενδιαίτησης και να πετούν υλικά στους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία.
Αμέσως επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες και πέτυχαν την γρήγορη εκτόνωση της κατάστασης.
Ετσι, δεν επαναλήφθηκε η κλιμάκωση της βίας όπως στο αντίστοιχο κέντρο της Κομοτηνής. Τότε, οι καταστροφές ήταν εκτεταμένες ενώ είχαν τραυματιστεί και δύο αστυνομικοί.
Οι κρατούμενοι μετανάστες διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, που ξεπερνά τους 5 μήνες, μετά και την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας κράτησής τους.
Οκτώ εξ’ αυτών συνελήφθησαν ως υπαίτιοι των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρει το thrakitoday.

«Κατεστάλη,» όπως λέμε «κατεστάλη ο πονοκέφαλος.»

«έγκαιρα,» γιατί εγώ, ο/η δημοσιογράφος, που [δεν] υπογράφω αυτό το άρθρο τρέμω στη σκέψη της μη έγκαιρης καταστολής μιας εξέγερσης έγκλειστων ανθρώπων που έκαναν το μεγάλο έγκλημα να μπουν στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

«παράνομων μεταναστών,» αφού πρέπει να το χωνέψουμε πως το να μεταναστεύεις είναι παράνομο.

«άμεση επέμβαση μονάδων των ΜΑΤ στο κέντρο κράτησης, πέτυχαν τη γρήγορη εκτόνωση της κατάστασης» -πώς να επεμβαίνει άραγε μια μονάδα ΜΑΤ σε έναν κλειστό χώρο για να εκτονώσει μια κατάσταση;

«φθορές στους χώρους ενδιαίτησης,» οποία αχαριστία.

«υλικά στους αστυνομικούς,» τι είδους υλικά άραγε; Υλικά ονείρων;

«Έτσι, δεν επαναλήφθηκε η κλιμάκωση της βίας,» όπου η κλιμάκωση της βίας θεωρείται περίπου νομοτελειακή και το Minority Report πλησιάζει λίγο ακόμη.

«Οι κρατούμενοι μετανάστες διαμαρτύρονται για…» και αφού είπαμε τι δεν πρόλαβαν να κάνουν οι «κρατούμενοι» και τι καλά παιδιά που είναι τα ΜΑΤ, ας πούμε και γιατί διαμαρτύρονται -χωρίς κανένα «έγκαιρα» ή ευτυχώς» φυσικά.

«Οκτώ εξ’ (sic!) αυτών συνελήφθησαν ως υπαίτιοι των κινητοποιήσεων,» γιατί πάντα κάποιοι είναι υποκινητές και υπαίτιοι και παρασέρνουν τους άλλους. Ποια συλλογικότητα και κοινός αγώνας; Εδώ έχουμε 8 (οκτώ) υπαίτιους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.