Μια φωτοτυπική σχέση

Στην αρχή της πήγαινε αθώα πράγματα. Σημειώσεις για τα μαθήματά του («μονής όψης, θερμοκόλληση»), βεβαιώσεις σπουδών («να φαίνονται όλα καθαρά»), συγγράμματα και πραγματείες («σε σπιράλ παρακαλώ»). Αθώα ήταν και η επικοινωνία τους. Καλημέρα, καλησπέρα και μετά από λίγο καιρό ένα αμοιβαίο «πώς είσαι;» Δυο-τρεις φορές είχαν αστειευτεί κιόλας για ανώδυνα θέματα.

Αργότερα άρχισε να της φέρνει πιο προσωπικά έγγραφα: ταυτότητα («Είσαι τόσο; Αποκλείεται!»), ένα καταταλαιπωρημένο διαβατήριο, πολιτικές μπροσούρες, λίστες από βιβλία και ταινίες («Αστυνομικά δεν είναι όλα αυτά;»), στίχους από τραγούδια γεμάτα νύχτα. Κι ακόμη, ποιήματα ποιητών που το όνομά τους ξεκινούσε από Ε, ένα φύλλο συκιάς, φωτογραφίες από παλιές διακοπές, σελίδες από κάτι που έμοιαζε με ημερολόγιο γραμμένο από ένα πυρετώδες και άναρχο χέρι με ημερομηνίες όλο και πιο πρόσφατες.

Του τα φωτοτυπούσε όλα χωρίς ερωτήσεις, σαν να της έμοιαζε αυτονόητο οτιδήποτε της έφερνε. Μόλις τελείωνε κάθε φορά, του έδινε πρωτότυπα και αντίγραφα με ένα χαμογελαστό «ορίστε» και τον χρέωνε πάντα λιγότερο από τους άλλους. Εκείνος έφευγε ψελλίζοντας την πρώτη εξυπνάδα που του ερχόταν υποσχόμενος μέσα του ότι θα αργούσε να ξανάρθει. Ποτέ δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

Μια μέρα πήγε στο Βιβλιοπωλείο-Χαρτικά χωρίς να κρατά τίποτα στα χέρια. Της είπε ότι θα έφευγε από τη γειτονιά και της ζήτησε μια χάρη.

Στο καινούριο του σπίτι η φωτοτυπημένη παλάμη της είναι κορνιζαρισμένη πάνω από το γραφείο του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.